Kinderschminkcursus, workshops, bodypaintworkshops, halloweenworkshops, zelfopmaakworkshops… het kan allemaal bij Lily’s Faces!

 

+Basis schminkcursus in Amsterdam

Schminkcursussen, losse workshop nationale en internationale artiesten. 

Echt leren schminken?  Leuk leren schminken… Creatief bezig zijn met (je) kids…contact met mensen of een basis leggen voor al het andere in face & bodypainting; bellypainting, eye designs painten op festivals… Dan begin je met de basis,  dan begin je met de basis schminkcursus van Lily’s Faces! Geschikt voor iedereen! Ook als je nog nooit een penseel vast gehouden hebt. En ook heel geschikt voor collega’s die hun basis juist weer willen opfrissen.
Neem gerust contact op als je vragen hebt of twijfelt.
 • Ooit begonnen omdat ik het zelf wel leuk vond om wat mooi mijn eigen kids te kunnen schminken. had ik nooit gedacht dat ik dit wat ik nu doe had kunnen doen… 7 jaar verder.. zelf vol ervaring van alle cursussen en workshops die ik in het binnen en buitenland heb gedaan en ook heb gewerkt. Vind ik het delen van mijn kennis en overbrengen van het plezier en passie het mooiste wat er is! Ik hoop ook jou.. te kunnen besmetten met het ‘schminkvirus’. Kijk maar uit… na de eerste les is het al zover 😉 Ik zie je graag bij 1 van mijn lessen/workshops/cursussen of demo’s… waar dan ook!                                                         Veel liefs, Monique Lily

 

 

Dit zijn onze standaard cursussen, daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor privé lessen.

Wij hebben vanaf januari 2019 twee basis cursussen:

INTRO cursus schminken  2 avonden: € 80,- en Basis cursus 4 avonden € 140 

INTRO – 2 avonden € 80,-

Altijd al willen leren schminken maar geen zin in weken lange cursussen.. Dit is jouw oplossing! In deze 2 avonden leer je de basics van schminken waarna je zelf aan de slag kan met het na schminken uit de boekjes thuis of ga je verder met een van de inspirerende thema workshops (meer info hieronder).

We gaan aan de slag met penseel en sponstechniek; mooie lijnen, dun-dik-dun, teardrops, tijgerlijnen en blenden, vorm en plaatsing op het gezicht en kleuren! (dit is puur introductie!)

 • De cursus is inclusief gebruik van alle materialen tijdens de les.
 • Je ontvangt een schrift waarin je alle theorie kunt opschrijven
 • Je ontvangt een Mark Reid Nr 4 penseel
 • Tijdens de cursus heb je altijd 10% korting op aanschaf van Mehron producten en zijn er leuke acties.

Natuurlijk is er koffie, thee en lekkers en is het super gezellig!

Na de eerste les ben je gegarandeerd verkocht…

 • Je krijgt na iedere workshop een digitaal certificaat. na het behalen van alle basis onderdelen kun je mee doen met de vervolg lessen.

BASIS – 4 avonden  € 140,-

De basis die geleerd wordt is hetzelfde als in de intro cursus… We gaan alleen dieper in op het oefenen van de technieken én we gaan echt ontwerpen schminken! Je krijgt een stap-voor-stap uitleg én voorbeelden mee naar huis in een handige map. Natuurlijk krijg je alles wat je in de INTRO ook krijgt alleen krijg je bij deze cursus ook nog een prachtig bloemenpenseel (Lily brush), sponge en Paradise glitter cadeau (twv € 15,-)! Deze cursus is altijd op maandag en dinsdag op twee achtereenvolgende weken. Check de agenda voor nieuwe data!

BASIS Thema schmink workshop  2,5 uur: € 40,-(niet de basis bij Lily’s faces gevolgd? Dan betaal je €50,- )

Heb je de intro cursus gedaan en heb je de smaak te pakken… je wilt het niet houden bij het naschinken van andermans designs! Dan ga je door met éen (of meerdere) van de thema schmink workshops die wij iedere maand aan bieden.

In deze workshops leer je stap voor stap een design maken en opzetten en er in een handomdraai verschillende designs van te maken met de technieken die je al geleerd hebt.

 • De cursus is inclusief gebruik van alle materialen tijdens de les.
 • Je ontvangt iedere les de designs op papier om thuis te oefenen.
 • Tijdens de cursus heb je altijd 10% korting op aanschaf van Mehron producten en zijn er leuke acties.

Ook super fijn voor schminkers die al een tijdje bezig zijn en die hun technieken willen verbeteren.

VERVOLG Thema schmink workshop  2,5 uur: € 50,- (niet de basis bij Lily’s faces gevolgd? Dan betaal je €60,- )

Kun je er geen genoeg van krijgen? of ben je al een tijdje aan het schminken en je wilt toch een stapje verder of kan wel een opfrissertje gebruiken? Dan is dit iets voor jou! *vraag naar de voorwaarden voor deelname!

We gaan in deze vervolg dieper in op schaduw en diepte, lichtpunten, hoe maak je iets 3d. We kijken anders naar het gezicht, we maken kant, sieraden, Venitiaanse maskers en meer dierengezichten. je krijgt andere penselen dus nog meer penseeltechnieken. kort om… meer techniek!

 • De cursus is inclusief gebruik van alle materialen tijdens de les.
 • Je ontvangt iedere les de designs op papier om thuis te oefenen.
 • Tijdens de cursus heb je altijd 10% korting op aanschaf van Mehron producten en zijn er leuke acties.
+Thema workshops van (inter)nationale artiesten

Losse thema workshops van nationale en internationale artiesten!

Naast hele cursussen bieden we ook losse workshops aan! Een avond of een dagdeel waarin we een workshop doen in een bepaald thema.  Soms nodigen wij ook collega’s uit om hun specialiteit aan jou te leren, zowel nationaal als internationale artiesten, dus houd de agenda goed in de gaten of er een thema is waar jij je verder in wilt ontwikkelen… of dat er misschien een artiest langs komt waar jij les van zou willen hebben!

De prijs voor de workshops variëren,  afhankelijk van de duur, materialen die gebruikt worden en natuurlijk wie er les geeft. De actuele prijs staat bij agenda, achter de workshop en schrijf je meteen in via het contactformulier

Monique Lily’s EYE DESIGNS  

De meest populaire workshop van Monique Lily en waar ze het meest om bekent is.. haar prachtige eye designs.. heel herkenbaar, haar eigen stijl!

Met de perfecte lijnen, teardrops en blending en plaatsing op het gezicht maak je de perfecte eye designs! In deze workshop leert Monique je alles over haar eye designs.

Eye designs zijn leuk voor alle leeftijden. super lief en snel voor de alle eerste keer en glamoureus voor tieners en volwassenen.. ideaal voor super snel “on-the-job” of voor wat uitgebreider voor een feestje. Met deze basis kun je alles creëren!

PRETTY SCARY FACES van Monique Lily

De designs van deze workshops zijn mega populair waardoor Monique Lily deze workshop niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten al meerdere malen heeft gegeven! Pretty Scary kan mega eng zijn of mooi eng… het is iig super voor tieners en vrouwen.. voor feesten, festivals of… halloween die niet het hele gezicht bedenkt willen maar net iets meer dan bijvoorbeeld een eye design..en niet te zoetsappig!

Pretty Scary is vooral.. Halve Sugar skulls, halve skulls, zombie met een twits, super sexy vrouwelijke stoere super hero’s maar wel allemaal in Monique Lily’s stijl!

Monique Lily’s MYSTIC LINES

Nieuw, herkenbaar en toepasbaar in ieder van je bestaande design! Zo leuk om gewoon lekker mee te spellen om iets nieuws mee te creëren of… je huidige designs eens een nieuw uiterlijke te geven..  dan vervang je gewoon je lijnen met Mystic lines.. Ze zijn mooi, speels en.. mysterieus!

 

+Bodypaint workshop

Abstract, negatieve ruimte en gebruik maken van de prachtige rondingen van het lichaam, dat is waar ik bij bodypainten van hou. De ‘flow’ zoeken van het lichaam van jouw model en daarmee creeeren.

Je leert over plaatsing, highlights en schaduw. Makkelijk en mooi gelijkmatig blenden met de bodybrush, kleurcombinaties en contrasterende kleuren, hoe je begint aan een paint.. en hoe je geinspireerd raakt!

Deze workshop is super inspirerend en zeker geschikt voor ieder niveau! Natuurlijk is het fijn als je al techniek beheerst maar.. het is geen must om te beginnen…

Stuur me een mailtje als je vragen hebt…

Let it go.. and lets find your flow.. <3 Monique Lily

 

+SFX / Zombie workshop

iedereen maakt wel eens wonden… kijkt de filmpjes op youtube. Maar wat zijn nou al die materialen? en hoe moet je ze gebruiken? Dat kom je te weten in deze workshop! We bespreken alle Mehron SFX materialen en wat je er mee kan doen. We oefenen ermee. Kijken naar verschillende (brand/snij) wonden, blauwe plekken en gaan deze maken.

Na de lunch komt je model en ga je al het geleerde van de ochtend toepassen op je model en creëer je jouw zombie….

 • Voor deze cursus heb je dus een model nodig! neem ook oude kleding mee!
 • Je ontvangt een mehron sfx pakket twv € 60,- waarmee je werkt en daarna mee naar huis neem. verder zijn alle materialen inclusief.
 • Er wordt voor een lunch gezorgd.
 • Aan het eind van de dag maken we foto’s en je krijgt er 1 digitaal opgestuurd voor je portfolio of gewoon omdat het leuk is om te hebben.
 • Je hebt voor deze workshop GEEN schmink of visagie ervaring nodig.. wel is het makkelijker.
 • Tijdens de cursus heb je altijd 10% korting op aanschaf van Mehron producten.

+Make-up workshops

Make-up workshop middag, 4 uur: € 65,-

Helemaal nieuw bij Lily’s Faces zijn de zelf leren opmaken workshops! We zijn er super enthousiast over! Iedere vrouw heeft wel iets wat ze op make-up gebied zou willen leren of verbeteren…. Het vinden van de juiste foundation kleur bijvoorbeeld. Hoe moeilijk is dat! Smokey eye maken, kan dat wel bij mijn ogen? Waar plaats ik de rouge? en als ik kleine lippen heb welke kleur lippenstift gebruik ik dan? Op deze vragen krijg je zeker antwoord bij onze workshop!

We werken met de prachtige Make-up van Mehron en Make-up Studio. Je krijgt algemeen informatie over make-up én persoonlijk advies over wat bij jou past, hoe je dit moet toepassen en je gaat dit zelf doen!

 

Natuurlijk zijn alle materialen aanwezig die we tijdens de workshop gebruiken en is er gelegenheid tot aankoop tot de materialen met leuke aanbiedingen en cadeautjes.

Het is een echte ontspannen middag, met koffie, thee en wat lekkers. Ideaal om eens gezellig met vriendinnen te doen.

Ook mogelijk aan huis. informeer voor een offerte op maat.

 

+Leren (in)vlechten

5strandbraid

In het najaar starten wij dan eindelijk met een twee delige basisworkshop (in)vlechten, tijdens deze workshops, waarbij je een model nodig hebt met lang haar (liefst één lengte). Leer je alles over vlechten! Les 1: basisvlecht, de normale invlecht (Dutch braid), combinaties hiermee en de visgraat. Les 2: de omgekeerde Invlecht (french braid) en vlechten met 4 en 5 delen…..

Onze prijs: € 35,- (max 5 deelnemers)

Wat krijg je: 2 uur les, gebruik van de materialen die nodig zijn tijdens de les, koffie, thee en wat lekkers. Kijk in de agenda naar de startdata en schrijf je in via het inschrijfformulier.

+Creatieve verjaardagsworkshop (vanaf 9 jaar)

11

Eens een keer wat anders doen met de verjaardag van één van je kids? Waarom niet een creatieve verjaardag met een schmink workshop op maat gemaakt… ze leren de basistechniekjes en zo kunnen ze elkaar op de armen of op het gezicht voorzien van mooie armversiersel of eye design! Natuurlijk compleet met glitters en steentjes!

Kan ook in combinatie met glittertattoos, make-up en haarstyling! Prijs vanaf € 18,50,- pp, min 6 kids.

+Gezellig avondje met vriendinnen?

Zin om een gezellig avondje met vriendinnen te organiseren? Dat kan bij ons in de studio of wij komen graag naar u toe!

Voor groepen kunnen wij het volgende organiseren:

– intorductie schmink workshop

– eye designs maken

– introductie bodybodypainten

– make-up

– haar (leren vlechten of opsteken)

– henna en/of glitter tattoos

Alles kan in combinatie met hapjes/drankjes worden aangeboden.

 

Prijs vanaf € 25,- pp, min 6 pers

 Neem voor meer info of een offerte op maat contact op met Monique Lily.